1090 poze   140060 vizite
Albume
Cateva sfaturi pt incepatori si nu numai   Grit      Cosul sau mana   Matrita pt cuibare model NOU confectionata din CAUCIUC 150 ronCONTACT 0740866293   Model de boxe      Gratare pt boxe 1         gratare pt boxe 2         gratare pt boxe 3         Gratare pt Ionut         Gratare pt Sorin         Gratate pentru podea 50 ron m patratCuibare model 2CUIBARE pt porumbeiDA-TI ANUNTURII VAND CUMPAR AICIFeronerieFete boxe cu usa culisanta pe orizontala   Fete pentru boxe rabatabile   Fete pentru vaduvie 15 lei      fete pt boxe din 2 bucFETE PT BOXE SIMPLE   Fete cu usita      Fete boxe         Fete pentru boxe cu rama completa   FETE PT BOXE      Sputnic         Sputinc metalic         Model 2 pret 300 ron         Schelet sputnicFOISOAREHranitoare 50 ron 100 cm L   Hranitor 70 cm 40 ron buc   ODIHNITORii 4 ron buc      Rastel tip fagure pentru porumbeiiINELE STRAINEMATRITA de facut cuibare pt porumbeii voiajori 70 leiMatrita pentru kingi 70 ronMatrita stalpiroriMatrite dupa modelul de cuibar pe care il detinetiMATRITE si CUIBARE IEFTINE pt porumbeiPITICI SI CIUPERCI pt gradinaPlianta pentru transport 80 ron buc   Plianta transport 80 ron      Plianta cu perete despartitor 90 ron         Lada transport Pret - 70 lei         Plianta transport      Plianta pentru echipa 50 ron bucPORUMBEI -o parere nu ma supar adevaru   Porumbeii fratilor JanssenPorumbeii campioniPretul in functie de dimensiunii   AS      Intra AICI      Targurii si Expozitii      Vand bete pentru confectionat accesorii   Fete din doua bucati      Fete boxe vaduvie   Fete pt boxeSUPORT PT FLORIUsa pt boxeYahoo Messenger ID-uri   Modele de boxe      Gard prefabricat din beton         Gard model 2         Gard model 3         Capace pentru stalpi pt gard         Stupii         Gard model 4         Craciun fericit         Pentru Sorin

membru din 28 iulie 2011
evolutie-porumbel-buslig-barna
evolutie-porumbel-buslig-barna
grit3
grit3
grit6
grit6

Comentarii album • 2
gigiodessa 24 iunie 2012  
Administrez numai după ce se usucă, iar în sezoanele când nu se consumă prea multe, mai schimb la 10-12 zile. Dacă rămâne o cantitate mai mare neconsumată la lotul de zbor, amestec cu o doză proaspătă şi îi dau la matcă, acolo se consumă mai repede. În aşa fel nu mai dau sare de bucătărie separat la porumbei, ci le admunistrez deodată cu gritul.
Sarea de bucătărie este de asemena foarte importantă pentru porumbei. De multe ori am observat la un vecin de al meu că porumbeii vin şi ciugulesc noroiul de pe roţile maşinilor aduse la reparat. Cel mai frecvent pimăvara şi iarna am observat acest lucru şi se datorează gustului sărat a noroiului în acea perioadă a anului. Nu trebuie uitat nici faptul că sarea într-o cantitate prea mare este toxic pentru păsări, deci trebuie evitat administrarea sării granulate la porumbei neobişnuiţi cu aşa ceva.
În afară de grit mai dau la porumbei în timpul verii Picpot, sau Picstein, blocurile acelea asemănătoare cu cărămizi. Se spune că nu merg porumbeii la câmp dacă au la discreţie. Şi asta se consumă mai mult în timpul creşterii puilor şi în timpul ouatului.
Raportează
gigiodessa 24 iunie 2012  
Gritul
Am mai spus deja că am închis porumbeii mai bine de o lună. De acea trebuie să-i asigur grit la discreţie, neavând posibilitatea să-şi asigure ei singuri.
În afară de funcţia mărunţirii a boabelor, gritul mai are şi rolul de a completa substanţele minerale necesare organismului. De obicei de acele substanţe organismul are nevoie într-o cantitate foarte mică (de ordinul miligramelor), de acea sunt numite microelemente (de ex. Fe, Cu, Zn, Se, As, ...) şi intră de obicei în structura anumitor enzime cu rol esenţial în funcţionarea organismului.
Mai de mult am preparat eu gritul din lut, cărbune, pietriş şi încă ceva, dar nu mai ştiu toată reţeta. Acum se pot cumpăra de la magazine, sau farmacii veterinare. Anual cumpăr câte un sac cu 25 kg, care este suficient pentru efectivul meu. Eu zic că nu este scump, mai ieftin ar fi să pregătesc eu, dar trebuie lucrat cu o doză cel puţin 2-3 ore şi nu ar ajunge pentru un an.
Porumbeii nu cunsumă gritul în tot timpul anului cu aceaş poftă. Femelele cu 3-4 zile înainte de a depune ouăle consumă mult mai mult ca de obicei, au nevoie pentru acoperirea nevoi de calciu folosit pentru formarea coji oului. La eclozionarea puilor, dar mai ales când puii ajung la vârsta de 10-14 zile şi în timpul năpârlirii iar creşte pofta de grit.
Însă trebuie ştiut că nu mereu acelaşi grit este cel mai bun din care se consumă constant cantitate mare. Sunt elemente minerale care se condiţionează reciproc, de exemplu raportul dinre fosfor şi calciu, un aport sporit de calciu cere şi creşerea cantităţii de fosfor. Dacă compoziţia gritului nu este echilibrată, se produc carenţe relative dintr-o anumită substaţă, cea ce duce la consum mărit în vederea recuperării carenţei, iar în asemenea situaţie problema în loc să se rezolve, se agravează şi mai mult. S-au întâmplat şi cazuri când în urma consumului ridicat de grit (nu oricare, dintr-un anumit sortiment) au murit porumbeii.
Ideal ar fi cumpărarea a mai multor feluri şi amestecarea lor. Mai rar, dar am făcut şi aşa. De obicei însă cumpăr un anumit sortiment, de preferat cea cu scoici, amestec cu Vitamineral (praful acea roşie) şi cu mortar sau praf de piatră (mozaic mai mărunt), după care umectez cu saramură, într-o cantitate care leagă praful de grit, deci nu prea multă.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.